in

„ECO BUSINESS- Centru transfrontalier pentru mediu al oamenilor de afaceri din zona Călăraşi-Silistra” – conferinţa de închidere

taracila-camera-de-comert-calarasiPrefectul Doru Ioan Tărăcilă a participat la conferinţa de încheiere a proiectului „ECO BUSINESS- Centru transfrontalier pentru mediu al oamenilor de afaceri din zona Călăraşi-Silistra”

Ieri a avut loc la sediul CCIA Călăraşi conferinţa de încheiere a proiectului „ECO BUSINESS- Centru transfrontalier pentru mediu al oamenilor de afaceri din zona Călăraşi- Silistra” finanţat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului PHARE CBC România-Bulgaria 2005, informează Biroul de Presă al Instituţiei Prefectului – judeţul Călăraşi.

Invitaţia lansată de organizatori a fost onorată şi de prefectul judeţului Călăraşi, Doru Ioan Tărăcilă care a declarat, printre altele, că: „Întâlnirea de azi, reprezintă un punct final dintr-un proiect dar deschide porţi spre alte colaborări. Dacă azi discutaţi despre mediu, mâine vom vorbi despre dezvoltarea comunităţilor noastre. Din punctul meu de vedere, trebuie să accesăm astfel de proiecte pentru că lipsa fondurilor financiare se regăseşte în orice comunitate. Manifestarea de azi este şi una de suflet. Îi felicit pe organizatori şi pentru realizarea vernisajului. Atunci când vrem, când ştim, când suntem împreună putem face lucruri deosebite”.

Proiectul, implementat de CCIA în parteneriat cu Asociaţia pentru Cooperare Transfrontalieră şi Dezvoltare „Dobrogea Dunăreană” din Silistra (Bulgaria) în perioada decembrie 2007-iunie 2009 are ca obiectiv general dezvoltarea economico-socială durabilă integrată, în zona transfrontalieră România-Bulgaria.

Bugetul total al proiectului este de 1.012.043,12 Euro din care fonduri de la Uniunea Europeană- 891.846,88 euro şi contribuţia CCIA Călăraşi- 120.196,24 euro.