in

„Nici zece războaie cu turcii nu ne-ar fi adus aici”poza-filipescu-pnl-calarasiLiderul organizaţiei judeţene Călăraşi a Partidului Naţional Liberal, Răducu Filipescu, nu este deloc optimist faţă de evoluţia vieţii economice şi sociale din România. El crede că o situaţie mai gravă decât cea care va urma nu a existat până acum.

Filipescu apreciază că vârful crizei economice se ca face simţit, în România, abia în ultimul trimestru al acestui an, arătându-se îngrijorat că Statul ar putea ajunge în imposibilitatea de a plăti pensiile la timp.

„Nici zece războaie cu turci nu ne-ar fi adus aici”- spune preşedintele PNL Călăraşi, indignat că guvernul Boc s-a împrumutat de bani de la FMI şi Comisia Europeană fără să se vadă nimic în ţară. Anul acesta, România are de plătit 700 de milioane de euro numai dobânzi ale creditelor pe care le-a făcut.

Răducu Filipescu crede că „este pusă în pericol securitatea României de acest guvern incapabil”. Liberalul crede că ar fi mai bine pentru România ca guvernul Boc să demisioneze: „Un guvern care împrumută 20 de miliarde de euro şi în urma lui lasă praf, e n guvern care trebuie să plece cât mai repede”.

Liberalii spun că au iniţiat un proiect de lege, pentru relaxare fiscală ce ar putea relansa economia naţională. Printre altele, proiectul propune anularea impozitului forfetar datorită căruia au fost închise zeci de mii de IMM-uri, anularea restricţiilor la deductibilitatea TVA la achiziţionarea de autoturisme, cotă redusă cu 5% pentru tranzacţiile de locuinţe noi.

www.infomuntenia.ro