in

„Prima Casă” demarează timid la Călăraşi

prima-casa-calarasi-1Astăzi, la iniţiativa Primăriei Călăraşi, cei care doresc să-şi cumpere o locuinţă, în cadrul programului „Prima Casă”, s-au întâlnit cu dezvoltatorii imobiliari şi reprezentanţi ai băncilor participante la program.

Deşi primarul Nicolae Dragu era binevoitor şi pregătit ca un agent imobiliar, prezenţa a fost destul de slabă, atât din partea posibililor beneficiari cât şi din partea dezvoltatorilor imobiliari (doi participanţi) cât şi a băncilor (două bănci reprezentate).

Deşi constructorii spun că preţurile de anul acesta sunt mult mai mici decât cele de anul trecut, tinerilor curioşi preţurile nu li s-au părut prea la îndemână.

Conform datelor oferite de o bancă participantă, minimul venitului necesar contractării unui credit pentru achiziţionarea unei locuinţe trebuie să fie de minim 400 de euro.

În plus, beneficiarii vor trebui să achite un avans de cel puţin 5% din preţul de achiziţie al locuinţei, dacă preţul acesteia este mai mic sau egal cu 60.000 de euro. Dacă preţul locuinţei este mai mare de 60.000 de euro trebuie depus un avans de 3000 de euro plus diferenţa dintre preţul de achiziţie al locuinţei şi 60.000 de euro.

Perioada de creditare poate fi de maxim 30 de ani. De programul „Prima Casă” pot beneficia toţi cetăţenii români care nu deţin în proprietate o locuinţă şi nici nu au în derulare un credit ipotecar.

www.infomuntenia.ro