in

0,52 este rata incidenței Covid, în municipiul Călărași

Joi, 13 mai 2021, la nivelul județului Călărași, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 9962, cu 15 cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore nu au fost raportate decese.

Numărul deceselor de la începutul pandemiei, la nivelul județului Călărași, a ajuns la 355.

Rata incidenței cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori în județul Călărași, este de 0,56.
La nivelul municipiului Călărași, rata incidenței este 0,52, cu 39 de cazuri confirmate în ultimele 14 zile și 74338 de cazuri de la începutul pandemiei.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că, atunci când incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, comitetele județene pot decide restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor. Această măsură vizează și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, precum și activitatea sălilor de jocuri de noroc.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

Written by infomuntenia.ro

Spitalul Județean Călărași: Herniile inghinale, soluționate prin laparoscopie

Ultramaratonul Autism24h va avea loc în acest an