1 Decembrie la Călăraşi: Călărăşenii au participat la evenimentele ocazionate de Ziua Naţională (GALERIE FOTO)

Cel puţin de Ziua Naţională, Dumnezeu a fost român. Călărăşenii s-au bucurat de vreme bună, cu soare şi destule grade în termometre, pentru prima zi de iarnă calendaristică.

Soarele şi temperatura prietenoasă, dar mai ales dorinţa de a participa la evenimentele ocazionate de Ziua Naţională a României, i-a scos pe călărăşeni din case şi i-a adus, în număr mare, în locul consacrat din zona Pieţei Orizont, „la cruci”.

Reprezentanţii autorităţilor au fost şi ei prezenţi la manifestările prilejuite de aniversarea zilei de 1 Decembrie la Călăraşi: prefectul judeţului – Emil Muşat, subprefect Nicolae Miu, primar Nicolae Dragu, viceprimari Nicolae Cuţăr şi Picu Şişman.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Călăraşi, preşedinte Răducu Filipescu şi vicepreşedinţii Daniel Drăgulin şi Liviu Vârtejanu au stat alături de colegii din cadrul USL Călăraşi.

Au mai fost prezenţi directori de instituţii, veterani de răboi, efective ale Jandarmeriei Călăraşi şi ISU Barbu Ştirbei Călăraşi.

După ce au ascultat semnificaţiile istorice ale sărbătorii, prezentate de directorul Arhivelor Naţionale – Secţia Călăraşi, Nicolae Ţiripan, călărăşenii prezenţi la eveniment s-au bucurat de un scurt moment artistic de poezie şi cântece patriotice interpretate de un grup de copii din Călăraşi.

Locul paradei tehnicii militare a fost luată de o prezentare a dotărilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” din Călăraşi, a Jandarmeriei şi Poliţiei. Oficialităţile şi reprezentanţii partidelor politice dar şi oricine a dorit au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor.

Nici anul acesta, călărăşenii nu au mai fost invitaţi la ceaunul de şi nici la vin fiert aşa cum se obişnuia în urmă cu câţiva ani.

Unii au citit și asta: