in

100 milioane de euro pentru alimentarea cu apă şi canalizarea din judeţul Călăraşi

ecoaqua proiect CalarasiJoi, 10 septembrie 2009, prefectul judeţului Călăraşi, Doru Ioan Tărăcilă a participat la deschiderea lucrărilorl proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Călăraşi” din cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu.

La invitaţia gazdelor, prefectul Doru Ioan Tărăcilă a susţinut necesitatea implementării acestui proiect cu ajutorul forţei de muncă locale. „Apa e viaţă iar călărăşenii au dreptul la o apă potabilă de calitate, după ce ani de zile am băut apă din Dunăre. Pentru realizarea acestui proiect, se cuvine să acordăm o atenţie deosebită utilizării forţei de muncă existentă în judeţ”, a declarat, printre altele, prefectul judeţului Călăraşi.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a salutat iniţiativa realizării lucrărilor de extindere şi reabilitare a staţiei de tratare a apei, estimate la circa 7 milioane de euro, catalogându-le drept prioritare pentru judeţul Călăraşi. Aceste lucrări urmează a fi executate într-un termen de 24 de luni.

Potrivit iniţiatorilor, valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro.