101 de ani de România. Foto de la festivitatea din Călărași

Cum ziceam și anul trecut, dacă aș pune poze de acum un an sau chiar și doi, puțini și-ar da seama. Pentru că festivitatea de 1 Decembrie 1918 este aproape neschimbată la Călărași. Dar, nu, pozele sunt făcute anul acesta, la festivitatea de 1 Decembrie, din Călărași.

Uitați un text din 2016! “Ziua Națională a fost sărbătorită în frig, la Călărași. Cel puțin prima parte a ei, când oamenii strânși în Piața Orizont, din Călărași, au trebuit să îndure o temperatură de minus 1 grad Celsius. Festivitatea organizată cu prilejul Zilei Naționale s-a încadrat în stereotipul ultimilor ani: slujba religioasă, mesajul premierului, citit de prefectul în exercițiu, moment artistic cu cântece și poezii patriotice, depunerea coroanelor de flori la monumentul eroilor, de către reprezentanții instituțiilor și partidelor politice, defilarea tehnicii de intervenții a Poliției, Jandarmeriei, ISU, SRI, Poliția Locală. La mulți ani, România!”

Singura diferență este că nu a fost chiar frig. Vreo patru-cinci grade. A, și încă ceva. Domnul prefect George Iacob nu a mai citit discursul unui premier PSD. Fasolea are același gust…

 

Unii au citit și asta: