12 mai: Câte cazuri de coronavirus sunt în Călărași

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, Comitetul Județean pentru situații de Urgență Călărași informează asupra situației existente la nivelul județului marți, 12.05.2020:
– 191 persoane se află în carantină instituționalizată
– 4 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore
– 344 de persoane se află în autoizolare la domiciliu
– 9 persoane au ieșit din autoizolare în ultimele 24 de ore

În județul Călărași au fost confirmate un număr de 64 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care: 51 de persoane s-au vindecat și 3 persoane au decedat.

Primul deces din județul Călărași a fost cel al unui bărbat în vârstă de 50 de ani, hipertensiv, obez și cu ulcer gastric. Acesta a decedat pe 25 aprilie.

Al doilea deces înregistrat în județ a fost al unui bărbat în vârstă de 40 de ani, care s-a prezentat cu pneumotorax masiv la spitalul din Lehliu. A fost adus la spitalul din Călărași, ulterior a fost transferat la Spitalul TBC, unde a fost identificat intens pozitiv pentru bacilul Koch. A fost testat și pentru coronavirus, fiind declarat pozitiv. A decedat pe 29 aprilie.

A treia persoană decedată din județul Călărași este o femeie de 71 ani. Aceasta a fost confirmată pe 22 aprilie 2020 și a decedat joi, 7 mai 2020.

Femeia avea tumoră de colon multiplu operată, carcinoma metastatic, fibrilație atrială, cardiopatie ischemica, hipertensiune arterială.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Unii au citit și asta: