in

13 intervenţii SMURD în 3 zile

smurd-calarasiÎn perioada 03.07.2009 orele 08.00 – 06.07.2009 orele 08.00, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit pentru soluţionarea a 16 situaţii de urgenţă: 14 intervenţii de tip SMURD în localităţile: Călăraşi (6, dintre care 1 fară intervenţie), Dragalina (2), Lehliu Gară (6), stingerea unei arderi necontrolate în comuna Dragalina şi o misiune a SMURD Călăraşi de asigurare a primului ajutor medical în caz de urgenţă la un eveniment public prilejuit de slujba religioasă susţinută de P.S. Părinte Vincenţiu – episcopul Sloboziei şi Călăraşilor la Biserica „Sfânta Anastasia” din municipiu.

În data de 05.07.2009, orele 12.45, pompierii militari din cadrul Secţiei Dragalina au fost solicitaţi să intervină cu o autospecială pentru stingerea unei arderi necontrolate pe un teren cu mirişte şi vegetaţie uscată, aparţinând S.C. Inter Agro S.A.. Potrivit primelor constatări ale pompierilor care au intervenit în acest caz, o persoană neidentificată a aruncat restul de ţigară nestins în mirişte, generând un incendiu care s-a extins datorită vântului. Au ars aproximativ 10 hectare de mirişte şi vegetaţie uscată. Trebuie menţionat de asemenea şi faptul că exista pericolul propagării arderii la un lan de grâu nerecoltat din imediata vecinătate, însă intervenţia rapidă şi eficientă a pompierilor militari a făcut ca acest lucru să nu se întâmple. Au fost salvate bunuri în valoare de 40.000 lei, neînregistrându-se pagube.

În data de 03.07.2009, orele 10.14, echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să intervină pe raza localităţii, în strada Aleea Constructorilor, pentru acordarea primului ajutor lui Emene. A. în vârstă de 52 de ani, (persoană hipertensivă), care prezenta stări de greaţă şi ameţeli. Persoanei respective i s-a administrat oxigen, a fost monitorizată şi transportată la Unitatea de primire urgenţe din cadrul Spitalului judeţean Călăraşi.

În data de 03.07.2009. orele 11.50, echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să intervină în municipiul Călăraşi pentru acordarea primului ajutor unei persoane inconştiente, Liliana. S, în vârstă de 48 de ani, care prezenta o stare de lipotimie şi o plagă deschisă în zona occipitală. S-a acordat primul ajutor, s-a aplicat pansament compresiv şi guler cervical, i s-a administrat oxigen, iar ulterior persoana a fost monitorizată şi transportată la Unitatea de primire urgenţe din cadrul Spitalului judeţean Călăraşi.

În data de 03.07.2009 orele 13.25, echipajul SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor unei persoane căzute de la înălţime. Victima, Ştefan P, în vârstă de 58 de ani prezenta la venirea SMURD o luxaţie la membrul inferior stâng şi multiple contuzii în zona capului. S-a acordat primul ajutor şi a fost transportat la Spitalul din Lehliu Gară.

În data de 03.07.2009 orele 18.45, echipajul SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să intervină în comuna Ileana, Sat Vlăiculeşti, pentru a acorda primul ajutor medical lui Alina B., în vârstă de 23 de ani, care suferise un atac de panică şi avea ameţeli. Persoana a primit ajutor medical şi a fost transportată la unitatea spitalicească din Lehliu Gară.

În data de 03.07.2009 orele 20.05, echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să intervină pe raza localităţii, strada Bărăganului, Bl L.46., pentru a acorda primul ajutor lui Elena G, în vârstă de 70 de ani din municipiul Călăraşi, care se afla în stop cardio – respirator. S-au efectuat manevrele de resuscitare în cooperare cu echipajul de la Ambulanţă. În ciuda eforturilor de resuscitare, medicul de pe Ambulanţă a constatat decesul persoanei.

În data de 04.07.2009 orele 15.38, echipajul SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să intervină în comuna Dor Mărunt, pe strada N. Bălcescu, pentru acordarea primului ajutor unei persoane inconştiente, Rodica. R. în vârstă de 37 de ani, care se afla în stare de comă în urma unei supradoze de medicamente. Victimei i s-a administrat oxigen şi ulterior a fost transportată la unitatea spitalicească din Lehliu Gară.

În data de 04.07.2009, orele 16.45, echipajul SMURD din cadrul Secţiei Lehliu Gară a fost solicitaţi să intervină pe raza localităţii Dor Mărunt pentru a acorda primul ajutor lui Maria M, în vârstă de 90 de ani. Persoana prezenta stări de ameţeli şi avea o sondă renală obturată. Echipajul SMURD a administrat oxigen pacientei, a monitorizat-o şi a transportat-o la Spitalul din Lehliu Gară.

În data de 05.07.2009. orele 07.05, echipajul SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina a fost solicitat să intervină în comuna Perişoru, pentru a acorda ajutor medical lui Anda D, în vârstă de 24 de ani, victimă a unui accident rutier, care prezenta contuzii şi excoriaţii la membrele inferioare. Victima a fost monitorizată şi transportată la Spitalul judeţean Călăraşi.

În data de 05.07.2009, orele 12.48,, echipajul SMURD din cadrul  Secţiei Lehliu Gară a fost solicitat să intervină  pentru a acorda primul ajutor medical lui Mircea D în vârstă de 66 de ani, victima unui accident rutier cu motocicleta. La sosirea echipajului SMURD, persoana era conştientă şi prezenta o fractură deschisă la membrul inferior stâng. Motociclistului i s-a acordat primul ajutor medical şi a fost transportat la Spitalul di Lehliu Gară.

În data de 05.07.2009, orele 20.10, echipajul SMURD din cadrul  Secţiei de pompieri Dragalina a fost solicitat să intervină  pentru a acorda primul ajutor medical lui Ştefana B. în vârstă  de 55 de ani din localitate, care se afla în stare de inconştienţă. Persoanei i s-a acordat primul ajutor, i-a fost administrat oxigen şi a fost transportată la Spitalul judeţean Călăraşi.

În data de 05.07.2009. orele 20.55, echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să intervină în municipiul Călăraşi, pe strada Sulfinei nr. 153, pentru acordarea primului ajutor lui Cristian G, în vârstă de 45 de ani, care prezenta o plagă tăiată la cap, în zona occipitală. S-a făcut hemostază prin pansament compresiv şi a fost toaletată plaga. S-a administrat oxigen victimei, care ulterior a fost transportată la Unitatea de primire urgenţe din cadrul Spitalului judeţean Călăraşi.

În data de 05.07.2009. orele 21.53, echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să intervină în municipiul Călăraşi, pe strada Aleea Constructorului nr.12, pentru acordarea primului ajutor lui Nicolae V, în vârstă de 47 de ani, care s-a intoxicat cu insecticid. Victimei i s-a acordat primul ajutor, i s-a administrat oxigen şi a fost transportată la Unitatea de primire urgenţe din cadrul Spitalului judeţean Călăraşi.

În data de 05.07.2009, orele 22.30, echipajul SMURD din cadrul  Secţiei Lehliu Gară a fost solicitat să intervină în comuna Valea Argovei, pentru a acorda primul ajutor medical lui Paul S, în vârstă de 74 de ani. La sosirea echipajului SMURD, persoana prezenta ameţeli, hemoragie nazală şi dureri abdominale. Pacientului i s-a acordat primul ajutor medical, i-a fost oprită hemoragia, i s-a administrat oxigen şi a fost transportat la Spitalul din Lehliu Gară.

Peste 71,4% dintre absolvenţi au luat BAC-ul

Proiect pentru reabilitarea drumurilor din judeţul Călăraşi