in

1,3 milioane de ouă fără documente de provenienţă

Poliţiştii din Ilfov şi specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti au verificat patru autotrenuri înmatriculate în România, Lituania, Polonia şi Turcia în care au identificat 1.300.000 de ouă fără documente de provenienţă, calitate şi transport.

La data de 13 martie a.c, ofiţeri din cadrul I.P.J. Ilfov – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în urma unor investigaţii proprii şi a unei sesizării din partea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, au efectuat verificări cu privire la legalitatea operaţiunilor de comerţ cu ouă pe care le desfăşoară o societate comercială din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov, anunţă IPJ Ilfov.

Echipele de control au identificat şi verificat patru autotrenuri parţinând unor societăţi comerciale din Bucureşti, Lituania, Polonia şi Turcia în care se aflau 1.300.000 de ouă.

Conducătorii autotrenurilor înmatriculate în România şi Turcia nu au putut prezenta documente de provenienţă, calitate şi transport pentru produsele transportate.

În ceea ce priveşte mărfurile transportate cu autotrenurile polonez şi lituanian, echipele de control au identificat documente din care rezultă că produsele provin din Letonia, fiind achiziţionate în sistem intracomunitar de societatea comercială din Afumaţi.

Pentru lipsa documentelor de conformitate, doctorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au dispus măsura sechestrului asupra celor 1.300.000 de ouă aflate în cele 4 mijloace de transport.

Faţă de reprezentanţii societăţii comerciale din Afumaţi, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 9, literele a şi b, din Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

O bătrână din Roseţi a fost găsită omorâtă în casă. Poliţia îi caută pe făptaşi.

Situaţia din Grecia- fǎrǎ urmǎri speciale pentru România