in

15 ani de SMURD, la Călărași: Raed Arafat a fost alături de salvatori

Cu ocazia aniversării a 15 ani SMURD Călărași, Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor de Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a fost prezent la Călărași.

La eveniment au fost prezenți primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, inspectorul şef ISU „Barbu Ştirbei” Călăraşi, col Păduraru Adrian, prim adjunctul inspectorului șef, lt col Stoian Codruț, dar și alte oficialități.
La Călărași, SMURD este echipa formată din dr. Viorica Gheorghiță și personalul UPU Călărași și pompierii din cadrul Detașamentului local.

În această zi de mare însemnătate pentru județul Călărași, inspectorul şef al ISU „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a transmis un mesaj emoționant:
”Sub deviza ‘Cine salvează o viaţă salvează lumea întreagă’, ne pregătim continuu şi ne preocupăm permanent pentru a putea oferi servicii de calitate cetăţenilor şi sperăm că toţi călărăşeni se simt protejaţi 24 / 24 de ore, prin tot ceea ce facem noi împreună cu toţi colegii noştri de la UPU – SMURD şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Salvarea vieţii nu este o misiune uşoară, uneori aceasta se plăteşte chiar cu preţul vieţii, dar cei care sunt oameni dedicaţi şi profesionişti, paramedicii SMURD, care au deja o experienţă îndelungată în teren, ştiu cât este de onorant să ştii că salvezi o viaţă şi conştientizează că intervenţia lor pentru salvarea unui om este capitală, la un moment dat, satisfacţia fiind nepreţuită.

În urmă cu 15 ani a fost demarat un proiect important şi ambiţios, SMURD Călărași pleca la “drum” cu 2 ambulanțe, în subunitățile noastre din municipiul Călărași și în orașul Lehliu-Gară, iar ulterior în timp și în celelalte subunități din Dragalina, Oltenița, apoi la Borcea, la Budeşti şi la Chiselet, iar cea mai nouă staţie a fost înaugurată la Fundulea.

Paramedicii SMURD sunt oameni profesionişti care au câştigat încrederea cetăţenilor prin implicare şi profesionalism, sunt oameni care şi-au dedicat timp preţios din viaţa lor pentru pregătire şi pentru profesia lor şi au pus-o mereu în slujba altor oameni, atât la serviciu, cât şi în timpul lor liber.

Le mulţumesc tuturor pentru implicare şi pentru rezultatele obţinute în fiecare din aceşti 15 ani de activitate şi sper să menţinem un standard ridicat, astfel încât oamenii să ne gireze cu aceeaşi încredere pe care ne-au acordat-o în tot acest timp.
La mulţi ani şi multă sănătate, putere de muncă şi implicare continuă în lupta cu secundele!”