15 unități de învățământ din județul Călărași sunt în scenariul roșu

Luni, 26 octombrie 2020, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ, la nivelul județului Călărași sunt 15 unități de învățământ care se află în Scenariul 3 (S3)/roșu. Acest lucru înseamnă că toți preșcolarii și elevii acestor unități de învățământ participă la activități/lecții online.

252 de unități de învățământ din județul Călărași se află în Scenariul 1 (S1) / verde: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

36 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2 (S2) / galben. Acest scenariu presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Unii au citit și asta: