17 – 18 iunie: Caravana filmului românesc, la Cinema Călărași (vezi trailere)

17 iunie 2017, ora 11:30 – Sieranevada, 2D

Regia:Cristi Puiu
Cu: Mimi Brănescu, Bogdan Dumitrache
Gen film:Dramă
Durata:173 minute

Acțiunea din „Sieranevada” are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian, Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

17 iunie 2017, ora 15:00 – Afacerea Est, 2D

Regia:Igor Cobileanski
Cu:Ion Săpdaru, Constantin Pușcașu, Daniel Busuioc, Anne Marie Chertic
Gen film:Comedie,Dramă
Durata:87 minute

Afacerea Est spune povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

18 iunie 2017, ora 12:00 – La drum cu tata, 2D

Regia:Anca Miruna Lăzărescu
Cu:Razvan Enciu, Ovidiu Schumacher, Alexandru Margineanu
Gen film:Acţiune,Comedie,Dramă
Durata:111 minute

Arad, 1968: Frații Mihai și Emil, de origine româno-germană, au un singur lucru în comun: îngrijorarea pe care o simt față de tatăl lor bolnav. Mihai, fratele mai mare, pare să se fi împăcat cu soarta în România ceaușistă, unde este medic și, cu inima îndoită, informator al securității. Emil, însă, luptă cu înfocare împotriva amprentelor staliniste, intrând astfel în situații din care numai prudența fratelui său mai mare îl poate salva. Într-o zi, sosește vestea că tatăl lor poate fi operat la Dresda. Ne aflăm însă în anul 1968, iar ei întâlnesc în calea lor spre destinatie tancurile care aveau să fie implicate în Primăvara de la Praga.

De vreme ce România refuză să se alieze cu Uniunea Sovietică, cei trei ajung într-o tabără temporară în RDG. Din cauza intervenției granița germano-cehoslovacă se închide, iar cei trei nu se mai pot întoarce înapoi în România.

Negăsind o altă soluție pentru apatriere, celor trei li se oferă o viză de tranzit și le este astfel îngăduit accesul în Republica Federală Germană. Complet nepregătita familie trece peste hotare: Întâlnire neașteptată cu dușmanii de clasă – poate această situație să se termine cu bine?

18 iunie 2017, ora 14:30 – Bună! Ce Faci?, 2D

Regia:Alexandru Maftei
Cu:Ionel Mihailescu, Dana Voicu
Gen film:Comedie,Dramă,Romantic,Dragoste
Durata:105 minute

După 20 de ani de căsnicie fericită Gabriel și Gabriela nu mai simt nici o atracție unul față de celălalt. Să fie asta tot ce viața le mai poate oferi? După ce își petrec cîteva nopți comunicînd pe internet cu un necunoscut, amîndoi se îndrăgostesc – fără să știe că de fapt s-au găsit tot unul pe celălalt. Atracția pasională pentru necunoscut se amestecă cu sentimentul de vinovăție că își înșală partenerul de o viață. Încă și mai confuz este băiatul lor Vladimir, un adolescent cu o viață sexuală foarte activă, cînd descoperă că si părinții săi sunt mînați de dorințe. Într-o zi însă întîlnirea celor doi amanți virtuali devine inevitabilă…

Unii au citit și asta: