20 martie, Călărași: Niciun caz de COVID 19. Persoane izolate la domiciliu și în carantină

În cursul dimineții de 20 martie a.c.,Prefectura Călărași a transmis un comunicat de presă prin care informează cetățenii că nu există niciun caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul județului Călărași.

În seara zilei de 19.03.2020, o echipă a Direcției de Sănătate Publică a județului Călărași s-a deplasat în teren, unde a stabilit contacții direcți ai unei persoane infectate cu coronavirus COVID-19, persoană domiciliată în alt județ.

Persoana infectată a fost în vizită la rudele din județul Călărași în data de 15.03.2020. S-a dispus izolarea la domiciliu și li s-au recoltat probe pentru a se stabili dacă există sau nu persoane infectate între cele care au luat contact.

Toate persoanele identificate sunt asimptomatice și au o stare bună de sănătate.

Până la această oră, Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași, monitorizează împreună cu medicii de familie un număr de 311 persoane izolate la domiciliu și 37 de persoane pentru care s-a instituit carantina.

Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași dispune de suficiente materiale pentru efectuarea recoltărilor de probe.

Cetățenii sunt rugațo să evite deplasările care nu sunt necesare, să respecte măsurile impuse și recomandările autorităților și să se informeze doar din surse oficiale.

Unii au citit și asta: