in

21 septembrie – Ziua Europeană fără niciun accident rutier mortal

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi acţionează astăzi în sistem integrat pe toate cauzele generatoare de accidente rutiere.Activitatea se desfăşoară în cadrul Proiectul EDWARD destinat conştientitării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere.

Proiectul numit „EDWARD – The European Day Without A Road Death” îşi propune ca ziua de 21 septembrie a.c. să devină Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal.

Astfel, poliţiştii vor acţiona pe raza întregului judeţ scopul fiind adoptarea de către toate categoriile de participanţi la traficul rutier a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Viteza excesivă sau neadapată la condițiile de drum, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice constituie constituie cauze generatoare de accidente rutiere.
Totodată, abaterile comise de bicicliști, motocicliști, căruțași și pietoni determină producerea de evenimente rutiere.

De asemenea, una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere este oboseala la volan. Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării normelor rutiere şi vă fac următoarele recomandări:

La primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă.

Oboseala la volan este extrem de periculoasă, o singură fracţiune de secundă, moment în care poate apărea aţipirea şi, implicit, pierderea controlului vehiculului.

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cuza Vodă: dosar penal pentru furt de porumb

Reținut de polițiști, pentru că s-a apropiat de soția sa