Inundații în Oltenița și Budești

inundatii prima

Pompierii militari din Oltenița și Budești au fost angrenaţi, timp de aproximativ patru ore, în misiuni contra-cronometru de salvare a locuinţelor şi gospodăriilor cetăţeneşti, afectate de inundaţii.

În urma ploilor torenţiale abundente, ce au căzut pe teritoriul judeţului într-un interval scurt de timp, dispeceratul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost anunţat despre producerea mai multor inundaţii de gospodării în localităţile Olteniţa și Budeşti, existând risc de inundare a multor locuinţe.

Echipaje specializate de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitate, prin apelul unic de urgenţă 112, să acţioneze în data de 28.06.2015 (în intervalul orar 18.00 – 22.00), pentru evacuarea apei acumulate în exces, în urma precipitaţiilor abundente, pe raza localităţilor Olteniţa (cinci gospodării cetăţeneşti pe străzile: Ion Heliade Rădulescu -1, Cornişei -1 şi Aurel Vlaicu -3) şi Budeşti (4 gospodării cetăţeneşti pe străzile: Oituz -1, Calea Bucureşti -1 şi Avram Iancu -2).

Exista pericolul ca mai multe locuinţe din localităţile Olteniţa și Budeşti, care erau construite din chirpici (pământ), să se surpe din cauza apei acumulate în exces în gospodării, însă prin intervenţii eficiente, salvatorii au reuşit în timp util să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale acestor situaţii de urgenţă.

Unii au citit și asta: