in

24.000 de angajaţi ai MAI vor acţiona în perioada Sărbătorilor de Paşte

foto: www.napocanews.ro

Ministerul Administraţiei şi Internelor va acţiona cu aproximativ 24.000 de cadre în perioada Sărbătorilor Paştelui, pentru prevenirea evenimentelor nedorite, dintre care 2000 doar în Bucureşti, a declarat ministrul de resort, Vasile Blaga, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii.

Potrivit ministrului Blaga, MAI va acţiona cu peste 10.000 de poliţişti, 5.000 de jandarmi, 2.000 de poliţişti de frontieră şi 7.000 de lucrători de la Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă. În Bucureşti vor acţiona 1.500 de poliţişti, 500 de jandarmi şi 500 de lucrători de la Situaţii de Urgenţă.

“Particularitatea acestui an o reprezintă sărbătorirea Paştelui ortodox în aceeaşi zi cu cel romano-catolic, de aceea va trebui să asigurăm măsuri specifice de patrulare şi intervenţie la peste 14.500 de biserici şi 630 de mănăstiri ortodoxe şi peste 1000 de lăcaşe de cult romano-catolice”, le-a transmis ministrul Vasile Blaga prefecţilor.

De asemenea, ministrul Administraţiei şi Internelor a anunţat că angajaţii MAI vor acţiona împreună cu autorităţile sanitar-veterinare pentru verificarea legalităţii agenţilor economici care comercializează carne şi ouă, cât şi pentru prevenirea furturilor de animale. Patrulele auto ale poliţiştilor îşi vor intensifica activitatea, atât pe arterele din vecinătatea lăcaşelor de cult, cât şi în zona staţiunilor montane şi pe litoral, unde se aşteaptă un număr mare de persoane, a mai precizat ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.