24 aprilie: expoziţie de artă spaniolă la Muzeul Dunării de Jos

diez

Muzeul “Dunării de Jos” Călăraşi şi Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” au plăcerea să vă invite vineri 24 aprilie 2015, ora 13:00, în Foaierul Consiliului Judeţean Călăraşi pentru evenimentul excepţional prilejuit de vernisajul expoziţiei de artă spaniolă Marine şi Peisaje – Eduardo Díez.

La ora 11:00 are loc conferința de presă, în sala C.I.C. a Consiliului Judeţean Călăraşi, la care vor lua parte Eduardo Diez, Alice NECULEA – Director Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu- Quintus” şi dr. Marian NEAGU – Manager Muzeul Dunării de Jos.

Eduardo Díez aduce în fața publicului tablouri impresionante.

„Temele mele preferate sunt peisajele marine, în special, și peisajele din natură: pădurile, râurile, muntele. Marea are un loc foarte important pentru mine, pentru că am locuit mulți ani alături de ea. Marea reflectă, ca și oamenii, stări de spirit, sentimente, trăiri, transmite propriile sentimente și idei, este vie pentru mine. Eu sunt interpretul culorilor ei, al diverselor ei tonalități: poate fi liniștită, poate fi agitată, poate trece printr-o furtună. În același timp, stilul picturilor mele este realismul descriptiv cu un fond impresionist și, în mod obișnuit, pictez pe tablă și pânză, utilizând uleiul” spunea artistul.

Criticii îl cataloghează pe Eduardo Díez ca fiind „un peisagist înnăscut, compozițiile sale fiind tratate cu un lirism pictorial unic. Arta sa implică o selecție de concepții și vitalități care transpun spectatorul în locuri de reflecții și admirație, unde se întâlnesc emoțiile și sentimentele.”

Expoziţia va fi deschisă iubitorilor de artă în perioada 24 aprilie – 24 mai 2015.

Unii au citit și asta: