25 de recipiente cu detergent lichid și balsam de rufe, confiscate de Poliția Economică

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat în ziua de 03 iulie a.c., o acțiune pe linia combaterii evaziunii fiscale, precum și pentru protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicite.

Cu ocazia activităților desfășurate în teren, polițiștii au verificat 2 operatori economici, au constat o infracțiune de “punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare ”, au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei și au ridicat în vederea confiscării suma de 735 de lei, reprezentând contravaloarea cantității de 1.050 kg porumb, deținută fără documente legale de proveniența.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Călărași, au depistat pe raza municipiului Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit ca în autoturism se aflau un număr de 25 de recipiente din plastic, de 5 litri fiecare, ce conțineau detergent lichid și balsam de rufe, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Bunurile, în valoare de peste 1.500 de lei, au fost indisponibilizate de polițiști.

Activitățile vor continua și în perioada următoare, obiectivul fiind menținerea unui climat de legalitate în activitatea economică și protejarea consumatorului.

Unii au citit și asta: