27 februarie: Dunărea Călărași joacă în sferturile Cupei României

Miercuri, 27 februarie 2019, se va desfăşura partida dintre Dunărea Călăraşi şi Astra Giurgiu din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, ediţia 2018-2019.

Meciul are loc pe arena Marin Anastasovici, începând cu ora 17:00.

Antrenorul Dan Alexa are la dispoziţie următorul lot:

Portari: Cătălin Straton, Nicolai Calancea

Fundaşi: Cristian Sîrghi, Selim Ben Djemia, Steliano Filip, Filip Gligorov

Mijlocaşi: Gabriel Simion, Valentin Munteanu, Hamidou Keyta, Alexandru Munteanu, Conor Henderson, Aymen Souda, Stelian Cucu, Abdelhakim Omrani

Atacanţi: Junior Mapuku, Ianis Stoica, Gabriel Iancu, Marc Khalil

Partida va fi arbitrată de Cătălin Popa (Piteşti).

În această fază, duelurile vor avea loc într-o singură manşă. În caz de egalitate după cele 90 de minute regulamentare, urmează două reprize a câte 15 minute fiecare. Dacă egalitatea persistă, se va trece la executarea loviturilor de departajare.

Antrenorul Dan Alexa a declarat că, în ciuda faptului că giurgiuvenii pornesc cu prima şansă, obiectivul Dunării este calificarea. „Din păcate, trebuie să jucăm la Giurgiu.Ştiţi problemele care sunt că nu avem nocturnă şi am economisit nişte bani mergând acolo. Voi încerca să bag nişte jucători care au nevoie de minute. Vor fi Filip şi Iancu, doi jucători pe care mă bazez foarte mult şi care vor juca la Giurgiu. Mergem să ne calificăm! E un meci important pentru noi. Dar la fel de adevărat trebuie să fim conştienţi că Astra pleacă cu prima şansă.” a spus Dan Alexa.

Ca să se califice în sferturi, Dunărea a trecut în şaisprezecimi de echipa de liga a 4-a, CSM Slatina, scor 0-2, iar în optimi a învins pe FCSB, scor 2-1. Partida s-a jucat pe 1 noiembrie 2018, la Călăraşi.

De partea cealaltă, Astra a trecut în şaisprezecimi de Luceafărul Oradea, scor 1-5, iar în optimi de U Cluj, cu scorul de 3-4.

Astra Giurgiu a câştigat trofeul în 2014, învingând în finala disputată pe National Arena pe FCSB, cu scorul general de 4-2 (o-o după 120 de minute, 4-2 la penalty-uri)

Unii au citit și asta: