Ziua Veteranului, sărbătorită la Muzeul Municipal Călăraşi

muzeu

La începutul lunii aprilie, pe pagina de Facebook a Muzeului Municipal a fost lansat Calendarul Călărășean, un calendar în care instituția prezintă informații cronologice din istoria municipiului. Sursa principală a acestui calendar este Monografia Municipiului Călărași ediția 2010, coordonată de domnul Nicolae Țiripan.

În săptămâna 14 – 17 aprilie a fost lansată campania ,,Absolvent Călărășean” prin intermediul căreia invitam călărășenii să participe la constituirea colecției de documente și fotografii care atestă absolvirea oricărei forme de învățământ existente la Călărași. De asemenea, sunt bine venite documente și fotografii care atestă absolvirea oricărei forme de învățământ de oriunde ale călărășenilor care au ales să ne reprezinte în țară sau pretutindeni pe glob. Pentru început a fost postată, pe pagina de Facebook a muzeului, promoția anului 1949 a Liceului de Băieți Călărași, secția literară, donată de domnul Leo Ciochinaru.

Pe data de 30 aprilie, la ora 17:00, Muzeul Municipal invită toți călărășenii să participe la deschiderea a două expoziții inedite – o expoziție personală de sculptură a călărășeanului Laurențiu Niță și o expoziție dedicată Zilei Veteranului organizată de filialele județene ale Asociației Naționale a Veteranilor de Război și Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, în colaborare cu Muzeul Municipal Călărași.

Unii au citit și asta: