in

3,9 milioane de euro pentru modernizarea Policlinicii nr. 1 din Călăraşi

Policlinica nr.1 din Călăraşi va intra într-un amplu proces de modernizare, după ce consilierii judeţeni au aprobat cofinanţarea proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului judeţean de Urgenţă Călăraşi “.

Valoarea totală a proiectului ce va obţine finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Regional (Îmbunătăţirea infrastructurii sociale) este de 3,9 milioane de euro. Consiliul judeţean va avea o contribuţie financiară proprie, de 2,1% din totalul cheltuielilor eligibile din cadrul proiectului.

Consiliul judeţean Călăraşi va cheltui, în avans, până la rambursarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi a Locuinţei (în calitate de autoritate de management a proiectului) suma de 158 de miliarde de lei vechi.

Policlinica spitalului Călăraşi va fi reabilitată şi dotată cu aparatură medicală modernă, singura problemă pe care autorităţile locale vor mai trebui să o rezolve fiind cea a cadrelor medicale, ştiut fiind faptul că acestea sunt din ce în ce mai atrase să lucreze în sistemul privat, din cauza aspectelor legate de salarizare.

www.infomuntenia.ro