4000 de pachete de ţigări din Ucraina confiscate la Calarasi

Poliţiştii de frontiera din Calarasi au descoperit şi reţinut 3999 pachete de ţigări fără documente de provenienţă, ce urmau să ajungă pe „piaţa neagră” de desfacere din judeţul Călăraşi, anunţă comisar Chiru Vasile din cadrul Inspectoratului Judetean al Poliţiei de Frontieră Calarasi

În cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit de ţigarete , poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului  Poliţie de Frontieră Călăraşi au oprit în după amiaza zilei de luni – 30.08.2010,  la un filtru organizat împreună cu lucrători ai Gărzii Financiare pe comunicatia D.N 3 Calarasi  – Bucuresti, km.110 Canton Ceacu,  pe conducătorul unui autovehicul despre care se deţineau date că se ocupă cu traficul şi comercializarea ilegală de produse acccizabile.

La controlul autovehiculului condus de A. VALENTIN în vârstă de 31 de ani, cu domiciliul in municipiul Calarasi, poliţiştii de frontieră au depistat cantitatea de 3999 pachete de ţigări, marca LM cu timbru de Rep. Ukraina,  pentru care cetăţeanul nu avea acte de provenienţă.

M. Petre tot din Călăraşi, aflat alături de şofer în autoturism a declarat organelor de cercetare că a cumpărat ţigările din Bucureşti de la diverşi deţinători pe care nu-i cunoaşte,  cu scopul de a le comercializa în municipiul Călăraşi.

În cauză s-a întocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunilor de „colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia” şi  „detinere in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator peste limita a 10.000 de tigarete”

Ţigările au fost introduse până la finalizarea cecetărilor în camera de corpuri delicte a IJPF Călăraşi, suma cu care statul român ar fi fost prejudiciat prin neplata TVA-ului, accizelor şi a taxelor vamale ridicându-se la 32.213 lei. Pentru faptele săvârşite, persoanele vinovate pot fi pedepsite cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Unii au citit și asta: