500 de autovehicule, verificate de polițiștii călărășeni într-o singură zi

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat în ziua de 06 septembrie a.c., o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale din segmentul stradal care afectează climatul de ordine și siguranță publică.

Prin acțiune s-a urmărit identificarea persoanelor care săvârșesc fapte contra legii, depistarea celor care încalcă normele legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere, precum și prevenirea activităților comerciale ilicite și depistarea persoanelor care nu respectă legislația în domeniu.

Pe parcursul desfășurării acțiunii, polițiștii au controlat 32 de societăți comerciale, au verificat aproximativ 500 de autovehicule, au aplicat 119 sancțiuni contravenționale în valoare de 63.313 lei și au confiscat bunuri în valoare de 1.450 de lei.

De asemenea, au constatat 8 infracțiuni, 5 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 5 măsuri preventive.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 3 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Acțiunile de acest gen vor fi efectuate în continuare pentru menținerea, asigurarea ordinii publice și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Unii au citit și asta: