CJ Călărași modernizează DJ 302 și DJ 402. Localități legate de A2 și jud. Ialomița

Luni, 4 iunie, la Consiliul Județean Călărași s-a semnat contractul de execuție pentru două drumuri județene extrem de importante, ce vor lega o serie de localități din județul Călărași de Autostrada A2 și județul Ialomița. În momentul de față, drumurile sunt aproape impracticabile.

Este vorba de DJ 302 și DJ 402, 63 km însumați care vor fi executați de firma Dimar SRL, companie privată românească specializată în lucrări de infrastructură rutieră și amenajări hidrografice. Valoarea lucrării este de aprox. 20 milioane euro, finanțare pe care Consiliul Județean Călărași a obținut-o după ce a depus un proiect pe Programul Operațional Regional (POR).

“Contractul pe care îl vedeți aici presupune modernizarea a două drumuri județene: DJ 402 și DJ 302. DJ 402 face legătura între Curcani și granița cu județul Ialomița, iar DJ 302, între Belciugatele și granița cu județul Ialomița.

Vorbim despre peste 63 de kilometri de drum județean pe care se va turna asfalt, pe care vor fi marcaje rutiere, poduri și podețe și, foarte important, pe care vom construi 32 de stații de autobuz ( 4 statii pe – dj 302 si 28 de statii pe – dj 402).

Valoarea totală a contractului este de 90 de milioane de lei, pe care i-am atras prin POR, iar lucrările propriu – zise vor începe în aproximativ o lună, imediat după ce vom emite ordinul de execuție.” – a detaliat președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță.

Timpul de execuție, conform contractului, este de 34 de luni, dar constructorul spune că, în funcție de condițiile meteo, lucrările ar putea fi definitivate înainte de termen. Dacă nu va fi un sezon de vară ploios, anul acesta ar putea fi executat aprox. 30 – 40% din lucrare. Lucrările vor începe din 2-3 locuri, simultan.

Vasile Iliuță spune că nu vorbește despre bani europeni, ci îi aduce: “Prin contractul pe care îl semnăm astăzi arătăm încă o dată ca administrația județeană pe care o conduc nu oferă călărășenilor promisiuni și vorbe goale, ci fapte concrete pentru bunăstare! Nu vorbim de bani europeni, aducem bani europeni! Nu scriem proiecte, pe care se pune apoi praful prin sertare, ci realizăm proiecte pentru o viață mai bună!

Investițiile în infrastructură reprezintă, pe lângă un indicator al vieții civilizate, o resursă vitală pentru atragerea de investiții în județ! Știu că vă doriți un județ cu o infrastructură rutieră la standarde europene, așa că multe din investițiile noastre țintesc acest deziderat. Ne dorim cu toții să circulăm pe drumuri mai bune și vom reuși! Împreună!”

Vasile Iliuță este optimist și spune că bugetul pe care îl are la dispoziție îi permite să deschidă lucrări pentru întreținerea și modernizarea a 220 km de drumuri județene.

Unii au citit și asta: