56 de mame şi-au abandonat copiii în spital

Conform  datelor prezentate în Raportul privind monitorizarea fenomenului abandonului copiilor la nivelul judeţului Călăraşi pe anul 2010, întocmit de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Călăraşi(DGASPC), numărul copiilor părăsiţi în spitalele din judeţul nostru a crescut, comparativ cu anul 2009.

Numărul copiilor abandonaţi în spitale şi înregistraţi a ajuns la 56, la finele anului trecut. Cauzele care generează acest fenomen obişnuit în spitalele călărăşene sunt multiple, de la educaţia sanitară precară a tinerelor mame privind metodele de contracepţie, mai ales a celor care provin din familii cu un nivel de trai scăzut, până la lipsa resurselor financiare necesare pentru crearea unor condiţii decente de creştere a copiilor.

În pofida eforturilor depuse de către angajaţii DGASPC de a consilia tinerele mame aflate în situaţia de a-şi abandona copiii în spitale(252 de cazuri de mame consiliate în anul 2010 ), este evident faptul că numărul copiilor abandonaţi în spitale, creşte în judeţul nostru de la an la an.

Citiţi tot articolul pe www.evenimentul.net

Unii au citit și asta: