in

6 pompieri militari călărășeni participă la Ștafeta Veteranilor Invictus

Anul acesta, Ștafeta Veteranilor Invictus, aflat la ediția a X-a, are loc în perioada 4-25 octombrie.

Pe segmentul Călăraşi – Feteşti, parte din traseul roșu, aleargă 6 pompieri militari călărăşeni:
Plutonier adjutant şef Ghioca Laurenţiu Sebastian
Sergent major Mihalcea Netuş Petrică
Soldat Ivanciu Marius
Sioldat Fotă Ştefan
Soldat Creţu Ionuţ
Soldat Cojocaru Bogdan

Evenimentul este organizat anual, la nivel naţional, de către Asociația Voluntarilor Invictus, cu scopul de a promova eroii de ieri și de astăzi, prin intermediul sportului.
Peste 500 de voluntari Invictus, civili și militari din întregul Sistem Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, purtători ai ştafetei, alergători şi ciclişti, vor parcurge mai bine de 3 300 de kilometri, pe trei trasee – albastru, galben şi roşu. Traseele vor porni de la Pitești (11 octombrie), București (5 octombrie) și Călărași (4 octombrie) și vor ajunge toate la Carei, în ziua de 25 octombrie.
Se poate alerga/pedala integral, atât pe una dintre porțiunile prezentate, dar și pe porțiuni mai mici, în funcție de posibilitățile fiecăruia.

Cel mai important moment va avea loc de Ziua Armatei, pe 25 Octombrie, la Carei, unde Ştafeta Veteranilor Invictus va prezenta simbolic onorul tuturor eroilor de ieri și de astăzi.

Și în acest an, voluntarii Invictus din Republica Moldova vor parcurge, în alergare/pedalare, traseul simbolic Chișinău-Iași.

Voluntarii sunt sprijiniți de autoritățile centrale și locale, printre care Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne.
Pe întregul traseu, participanţii vor fi însoţiţi de echipaje de poliţie militară.

Asociația Voluntarilor Invictus se află sub Înaltul Patronaj al ASR Principelui Radu.

Traseul roșu: