7 zile de spectacol, în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor Hora Mare

Centrul Judeţean de Cultură și Creație Călăraşi, susținut de Consiliul Județean Călărași, organizează cea de a XXVII-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor “HORA MARE” în perioada 12 – 18 August 2019.

Evenimentul folcloric se desfășoară sub egida CIOFF – Consiliul Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice și Artă Tradițională – partener al UNESCO.

Spre deosebire de anul trecut, perioada de desfășurare a manifestării culturale s-a prelungit de la cinci la șapte zile de spectacol folcloric pentru călărășenii care prețuiesc valoarea tradițiilor autentice prin muzică, dans și port popular.

În cadrul acestei ediții au acceptat invitația de a-și promova cultura și dansurile opt ansambluri folclorice din opt țări: Argentina, Armenia, Bulgaria, Franța, Georgia, Italia, Lituania, Serbia.

Anul acesta, spectacolele se vor desfășura în aer liber, pe scena amplasată pe platoul din fața Sălii ”Barbu Știrbei”, începând cu ora 19:00, excepție făcând Seara românească (15 august) când spectacolul va începe de la ora 20:00.

Prezentatorii Festivalului sunt actorii Miruna Ionescu și Ionuț Dulgheriu.

Unii au citit și asta: