70 de elevi din Călărași au participat la ateliere de educație în limba engleză

Programul educational GROW, organizat de catre Scoala de Valori impreuna cu AIESEC Romania, a ajuns la finalul celor 10 ateliere de educatie nonformala facilitate de catre traineri internationali pentru cei peste 70 de liceeni participanti din orasul Calarasi.

GROW se afla la a 18-a editie consecutiva, iar anul acesta a atras mai mult de 1800 de elevi din toata tara si un total de 44 studenti voluntari din 18 tari din toata lumea.  
 
In Calarasi, elevi de clasa a 9-a, a 10-a si a 11-a, au participat parcursul a 7 zile consecutive la GROW Games, un concept nou, ce presupune sesiuni de dezvoltare exclusiv prin joc, in cadrul carora participantii si-au exersat abilitati precum rezolvarea de probleme, gandirea critica, luarea deciziilor, lucrul in echipa, increderea in sine si creativitatea.

Sesiunile au fost sustinute exclusiv in limba engleza de catre 2 traineri studenti voluntari din colturi diferite ale lumii: Mao-Norah Xialan din China si Erij Ghnami din Tunisia, GROW avand o puternica componenta de multiculturalitate.

„GROW este o initiativa inovativa, o experienta multiculturala, care permite atat internationalilor, cat si participantilor din Romania sa creasca la propriu, impreuna, intr-un spatiu dedicat educatiei non-formale. De fapt, GROW este mai mult decat un proiect – este un spatiu in care se intalnesc oameni extraordinari, nu doar pentru a se distra, ci pentru a invata impreuna, printr-o experienta comuna”, a spus Erij in urma experientei de trainer.

Finalizarea proiectului a fost marcata de un eveniment de inchidere ce a avut loc la Colegiul National Barbu Stirbei, in cadrul caruia elevii si formatorii si-au impartasit impresiile privind experienta avuta in cadrul proiectului. Aproape toti elevii participanti au mentionat faptul ca programul GROW a contribuit la dezvoltarea lor.

In plus, participarea elevilor la GROW a fost recunoscuta de catre Scoala de Valori si AIESEC prin acordarea unor diplome care atesta cunostintele si abilitatile dobandite.

In organizarea GROW Calarasi din aceasta vara au fost implicati 8 ambasadori care impreuna au dedicat peste 50 de ore de voluntariat sub coordonarea lui Andrei Barz, elev si el. Acesta a ales sa fie pentru a doua oara consecutiv manager de proiect local si spune ca aceasta experienta i-a dezvoltat abilitatile de leadership si inteligenta emotionala:

„Daca anul trecut am lucrat mai mult singur, de aceasta data a fost o provocare sa selectez oamenii potriviti in echipa si sa inteleg realitatea emotionala a fiecaruia dintre ei, dar si a trainerilor, asa incat sa conlucram pentru succesul proiectului. Ce a fost in plus la aceasta a doua experienta in rolul de coordonator a fost faptul ca am simtit mult mai multa responsabilitate, nu doar fata de rezultatul proiectului, ci si fata de echipa mea.”

Urmatoarea editie GROW Calarasi se va desfasura in iarna, iar elevii care isi doresc sa participe se pot inscrie inca de pe acum pe o lista de asteptare pe www.growedu.ro/apply/.

GROW este un program de traditie, cu peste 18.800 de absolventi de la prima editie pana in prezent, si singurul din Romania cu predare in limba engleza, care ofera tinerilor din clasele de liceu posibilitatea de a participa la sesiuni de dezvoltare facilitate de traineri internationali, cu scopul crearii unei experiente interculturale de invatare.

Pe parcursul celor 7 ani de existenta, in GROW au fost livrate peste 42.000 de ore de training, iar proiectul s-a desfasurat in mai mult de 400 de scoli din 47 de orase, cu implicarea a peste 1500 de voluntari la nivel national. GROW devine astfel cel mai mare proiect de educatie nonformala din Romania, cu predare in limba engleza, oferit elevilor de liceu.
Editia de vara din 2017 se bucura de sprijinul Nivea, Tinmar si Kick-Off Events.

Proiectul GROW a primit 5 premii nationale si internationale de-alungul timpului, printre care “Cel mai bun program educational” in 2015, premiu acordat de catre Gala Nationala a Societatii Civile Tinere din Romania si „Cel mai bun proiect de educatie de tineret din Romania” in 2012, titlu oferit de catre Parlamentul European in cadrul Galei Charlemagne.

Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internatională, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, reunind 40 000 de membri din peste 110 de tari si teritorii. AIESEC reprezinta o platforma dedicata descoperirii si explorarii potentialului de lideri al tinerilor in vederea transformarii acestora in agenti de schimbare ai lumii de maine.

Unii au citit și asta:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*