in ,

Campanie pentru tinerii din sistemul de protecție socială: Senatorul Cionoiu a fost prezent la eveniment

Joi, 21 septembrie 2023, s-a desfășurat Campania de Informare și Conștientizare a Tinerilor 17+, beneficiari ai sistemului de protecție socială, eveniment organizat de Direcția Generală de asistență Socială și Protecția Copilului Călărași (DGASPC), Consiliul Județean Călărași și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Printre invitați, a fost și senatorul PSD Călărași Nicușor Cionoiu.

”Scopul principal al acestei campanii este de a asigura o bună informare a tinerilor aflați în sistemul de protecție cu privire la drepturile și măsurile de sprijin de care pot beneficia din partea statului în cazul în care decid începerea unei vieți pe cont propriu, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, dar și a consecințelor și responsabilităților pe care aceștia și le asumă odată cu luarea acestei decizii.
Alte subiecte ce le vor fi de mare ajutor au fost cele legate de posibilitățile acestora de integrare pe piața muncii, de prevenția față de comportamentele nocive din rândul tinerilor precum consumul de droguri, actele de violență fizică și verbală cât și absenteismul școlar. Este esențial să înțeleagă bine consecințele faptelor și cum le pot corecta, astfel încât adultul de mâine să fie implicat, sârguincios și responsabil.
Felicitări echipei DGASPC Călărași pentru inițiativă și vă doresc mult succes în munca pe care o depuneți în fiecare zi pentru prezentul și viitorul acestor tineri speciali.️” Nicușor Cionoiu, senator PSD Călărași