in

Deputat BÎRCĂ: Ministrul agriculturii ne-a asigurat de accelerarea investițiilor în infrastructura de irigații din județul Călărași

Ministrul Agriculturii și fostul meu coleg din Comisia de resort a Camerei Deputaților, Florin Barbu, a întreprins astăzi o vizită de lucru în județul Călărași, unde am trecut în revistă, împreună cu președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, lucrările de implementare ale unui proiect de mare interes pentru fermieri: sistemul de irigații de la Gălățui, din comuna Vlad Tepeș, care urmează să fie finalizat până la finalul anului.

Domnul ministru ne-a asigurat de accelerarea investițiilor în infrastructura de irigații din județul nostru, astfel încât producătorii să poată lupta eficient cu lipsa precipitațiilor, pentru recolte cât mai bune. În acest sens, Florin Barbu a făcut apel la fermierii călărășeni să acceseze fonduri disponibile, în valoare de 1.5 milioane de euro, per organizație de udători.

În continuarea întâlnirii am vizitat, împreună cu întreaga delegație de specialiști și autorități locale, câteva proiecte de succes de la noi, la Floroiaca și la Ștefan Vodă, adevărate exemple de bune practici în domeniu, apreciate și de domnul ministru.

În același timp, în cadrul unei dezbateri mai largi cu fermierii din județ, la sediul Consiliului Județean, am profitat de ocazie pentru a discuta și despre alte problemele cu care se confruntă agricultorii călărășeni și pentru a-i solicita susținerea în găsirea unor soluții optime. Ne-a asigurat de tot sprijinul lui, și, împreună, în perioada următoare, sperăm să găsim și să implementăm cât mai multe proiecte bune pentru dezvoltarea sectorului agricol din județul Călărași.

deputat PSD
Constantin BÎRCĂ