7,6 milioane de euro, pentru modernizarea Centrului Vechi din Călărași

Conform informațiilor oferite de Primăria Călărași pe pagina oficială de Facebook, Centrul vechi din Călărași va fi modernizat prin intermediul proiectului ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași prin crearea unui spațiu urban multifuncțional în zona centrală a municipiului”.

Proiectul beneficiază de finanțare în cadrul POR 2014-2020 și are o valoare de aproximativ 7,6 milioane euro,, din care doar 2% este contribuția proprie a municipiului Călărași.

Prin acest proiect se dorește revitalizarea Centrului vechi pietonal al municipiului Călărași, păstrând indicii urbanistici din vechea configurație, dar îmbunătățind esențial caracterul funcțional al zonei, definindu-l ca Centru socio-cultural al municipiului Călărași prin crearea unor spații publice, grădini, scuaruri și piețe conectate, parțial, prin zone pietonale.

Lucrările de intervenție propuse vor consta în lucrări de infrastructură, construirea de fântâni arteziene, mărirea și diversificarea zonelor de #spațiu_verde prin amplasarea de jardiniere și gradene de sprijin, trepte și rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, pergole, mobilier urban modern, iluminat_ornamental, canalizații subterane pentru instalații noi, cât și pentru rețelele de telefonie și cablu existente.

Prin acest proiect, cu ajutorul tehnologiei, se dorește realizarea unor soluții extrem de viabile pentru cetățeni prin înscrierea Municipiului Călărași pe traiectoria dezvoltării inteligente. Ca obiective clare definite în documentele de planificare ale proiectului se află modernizarea în totalitate a zonelor de ședere, utilizând sisteme inteligente și autonome, prin amplasarea de bănci inteligente, dotate cu prize USB.

Durata de execuție a lucrărilor este de 16 luni.

Unii au citit și asta: