A început Tabăra de apărare și supraviețuire Danubius

În perioada 14-18 august 2019, Crucea Roșie Călărași, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași, Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași și Primăria Municipiului Călărași organizează Tabăra de apărare și supraviețuire Danubius Călărași.

Tabăra va avea loc pe Plaja Mare din municipiul Călărași.

S-au înscris 85 de persoane din mai multe județe din țară: Călărași, Mureș, Sibiu, Vrancea, Buzău, Prahova, Ialomița, sectoarele 3 și 5 din București, dar și din alte localități din județul Călărași (Ulmeni, Nana, Dorobanțu, Dragoș Voda, Independența).

Vor fi organizate activități de pregătire a voluntarilor în scopul aplicării unitare a prevederilor legale în domeniul situațiilor de urgență pe întreg teritoriul județului. Se urmărește pregătirea voluntarilor în vederea creşterii capacităţii de reacţie la nivel local în cazul producerii unor evenimente.

Obiectivele principale ale taberei sunt asigurarea educării voluntarilor pentru cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri, a măsurilor preventive şi a comportamentului ce trebuie adoptat în cazul producerii dezastrelor, precum și crearea mentalităţii autoprotecţiei în cadrul comunităţilor locale.

Unii au citit și asta: