in

A început vaccinarea antirabică a câinilor și pisicilor

Începând cu data de 01.10.2021, pe teritoriul județului Călărași a început campania obligatorie de vaccinare antirabică a câinilor și pisicilor din gospodăriile populației, prin medicii veterinari de liberă practică.

Informația este furnizată de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Călărași, pentru informarea și conștientizarea populației.

Vaccinarea profilactică antirabică va fi executată de către medicii veterinari de liberă practică imputerniciti.
Vaccinarea este gratuita la câini și contracost la pisici.
Costul vaccinului antirabic este suportat din bugetul DSVSA Calarasi.

În cazul în care cineva a fost muşcat, persoana respectivă trebuie să se prezinte de urgenţă la medic, iar medicul veterinar trebuie informat.

Având în vedere consecințele negative pentru sănătatea animalelor și posibil dramatice pentru sănătatea oamenilor, în cazul în care nu este realizată imunizarea animalelor, DSVSA Călărași solicită proprietarilor/deținătorilor de câini si pisici să acorde tot sprijinul necesar în vederea imunizării acestora contra rabiei.

Populația proprietară sau detinatoare de animale de companie este atenționată asupra obligativității respectării prevederilor Legii 258 / 2013 și Ordinului Președintelui A.N.S.V.S.A nr. 1 din 2014, referitor la circulația câinilor pe teritoriul României să se efectueze numai dacă sunt identificați, înregistrați și vaccinați antirabic, însoțiți de carnete de sănătate.

Neprezentarea de catre detinatorii de caini si pisici pentru efectuarea operatiunii sanitare veterinare obligatorii de vaccinare antirabica, cat si refuzul acestora de a supune animalele actiunii de microcipare si vaccinare antirabica sau neacordarea sprijinului necesar pentru a fi efectuate aceste operatiuni, atrage dupa sine sanctionarea contraventionala conform HG 984/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, art 5, lit J, punct 3 si 4 cu amenda de la 400 la 800 lei.

Apelati la medicul veterinar de libera practica din localitate pentru microciparea si inregistrarea cainilor in RECS , efectuarea vaccinarii antirabice a cainilor si pisicilor, rabia (turbarea) fiind o boala transmisibila de la animale la om, cu efecte letale.

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Elevi ai Colegiului Barbu Știrbei, invitați la „European Youth Seminar”

Finanțări pentru sănătatea copiilor: Ultima săptămână când poți să aplici