in

A intrat cu maşina în pom, încercând să depăşească o căruţă

carutaÎn ziua de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 09:45, Postul de poliţie Chirnogi a fost sesizat prin SNUAU 112 despre faptul că pe D.N. 41 s-a produs un accident de circulaţie, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă care a găsit autoturismul marca Dacia 1310 în afara părţii carosabile, în partea dreaptă a direcţiei iniţiale de mers Giurgiu-Olteniţa, perpendicular pe axul drumului, şi cu partea din stânga lateral în coliziune cu un copac. Acesta prezenta avarii în proporţie de 40%.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul a fost condus de T. IONEL de 25 ani, din Comuna Chirnogi, care, în timp ce se deplasa către Olteniţa, s-a angajat în depăşirea unei căruţe, însă din sens invers se deplasa un alt autovehicul şi, pentru evitarea coliziunii, T. IONEL a virat spre dreapta, în afara părţii carosabile. Autoturismul s-a oprit într-un copac, rezultând avarierea acestuia şi vătămarea corporală a  conducătorului auto, care a fost transportat pentru îngrijiri medicale la Spitalul Municipiului Olteniţa.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge; a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor condiţiilor producerii accidentului.