in

A oprit la un accident și s-a ales cu dosar penal

La data de 25 august a.c., în jurul orei 19:36, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Budești au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, de 35 de ani, cu privire la faptul că nepoata sa are un conflict cu o persoană, în urma unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În fapt, în jurul orei 19:30, pe D.N. 21, s-a produs o tamponare, pe fondul nepăstrării unei distanțe necurespunzătoare, între două autoturisme, conduse de două femei.

În timpul cercetării, la fața locului a sosit un autoturism, condus de bărbatul de 35 de ani, care a început să adreseze injurii uneia dintre șoferițe.
Polițiștii au procedat la legitimarea și testarea bărbatului, cu aparatul alcool test, rezultatul fiind 0.75 mg/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost coondus la spital, în vederea recoltării unor mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Notă: Din data de 07 iulie a.c., a fost introdusă o modificare a Codului Penal, cu privire la înăsprirea pedepselor aplicate celor care conduc fără a poseda permis de conducere sau celor care conduc vehiculele sub influența alcoolului sau a altor substanțe.