in

Accident grav în afara localităţii Coslogeni, jud. Călăraşi (foto)

accident-coslogeni-jud-calarasi-7Două maşini s-au ciocnit frontal, la mai puţin de 15 km de Călăraşi, în afara localităţii Coslogeni, pe drumul ce uneşte municipiul Călăraşi de Feteşti, astăzi, în jurul orei 13,45. Un autofurgon marca Fiat s-a angajat în depăşirea unei căruţe, fără să aprecieze corect distanţa la care se situa autoturismul marca Dacia Logan care se apropia, pe celălalt sens de mers.

Pătruns pe sensul de mers al Daciei Logan, care se deplasa regulamentar, Fiatul a frânat pentru a evita impactul cu maşina ce-i venea din faţă, dar nu a reuşit. Impactul a fost deosebit de violent, după ce a lovit Loganul, proiectându-l în afara carosabilului, Fiatul s-a răsturnat.

Şoferul din Dacia Logan a fost dus urgent la spital cu răni la unul din membrele inferioare, posibil fractură. Pasagerul din dreapta a primit îngrijiri medicale din partea echipajului SMURD, alegându-se cu răni minore. Acesta ne-a declarat că impactul a fost brusc, şoferul Loganului nemaiavând timp să schiţeze nici un gest pentru evitarea accidentului.

Şi şoferul Fiatului a fost transportat la spital pentru investigaţii medicale. Pasagerul care-l însoţea, în dreapta, nu a fost rănit. Toţi purtau centura de siguranţă.
Viaţa celor doi bărbaţi din Logan a fost salvată şi de activarea airbag-urilor.

În urmă cu două săptămâni, pe acelaşi drum, dar în zona comunei Unirea, s-a produs un alt grav accident de circulaţie, în care şi-au pierdut viaţa trei persoane.

Comunicat ISU Calarasi

În data de 21.07.2009, orele 13:49, pompierii Detaşamentului Călăraşi din cadrul ISU „Barbu Ştirbei” au fost solicitaţi să intervină după producerea unui accident rutier care a avut loc pe DN 3B, la ieşirea din localitatea Coslogeni, în care au fost implicate două autoturisme care s-au lovit frontal: un autoturism Dacia Logan cu nr. de înmatriculare B-72-RJR (în care se aflau două persoane) şi un autoturism marca Fiat Dobllo cu nr. de înmatriculare CT-33-AXL (în care se aflau tot două persoane).

În urma impactului, conducătorii celor două autoturisme au fost răniţi fiind transportaţi la spital. Şoferul autoturismului Dacia Logan, Gheorghiţă D., în vârstă de 22 de ani, a fost preluat de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, iar Nelu S., în vârstă de 22 de ani a fost preluat de echipajul SMURD, fiind suspect de fractură coloană cervicală şi antebraţ stâng. Acestuia i s-a aplicat guler cervical şi atelă antebraţ, i s-a făcut toaletarea plăgii şi hemostază fiind monitorizat şi transportat la Spitalul Judeţean Călăraşi. Ceilalţi pasageri au suferit leziuni minore şi au refuzat transportul la spital. Echipajul de descarcerare a intervenit pentru scoaterea bornelor de la acumulatorii ambelor autoturisme şi pentru înlăturarea scurgerilor de carburant de la autoturismul Fiat.

Purtător de cuvânt al ISU „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Lt. Ionescu Mihai

©Foto: www.infomuntenia.ro

www.infomuntenia.ro