in

Accident la Ciocăneşti cu doi şoferi beţi

În timp ce conducea autoturismul marca BMW pe D.N. 31, în interiorul localităţii Ciocăneşti, la Km 16+200m, în ziua de 01 ianuarie a.c., ora 02.00, pe fondul consumului de alcool şi al neadaptării vitezei la condiţiile de drum umed şi în curbă, N. GHEORGHE ADRIAN de 19 ani, din Comuna Ciocăneşti, Judeţul Călăraşi, pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp de beton pe care l-a rupt, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto (politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio facial acut deschis, plagă contuză piramidă nazală, plagă contuză obraz stâng, pleoapă superioară stângă, plagă escoriată umăr stâng, plăgi escoriate mână dreaptă şi şold drept) şi avarierea în proporţie de 30% a autoturismului.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că N. GHEORGHE ADRIAN nu posedă permis de conducere şi prezenta o alcoolemie de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii nu precizează cum, dar IPJ Călăraşi arată că în accident a fost implicat şi autoturismul marca Alfa Romeo, condus de R. FLORIN GABRIEL de 22 ani, din Comuna Ciocăneşti, care, pe fondul consumului de alcool (0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi al neadaptării vitezei la condiţiile de drum în curbă, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu un copac.

Din accident a rezultat avarierea autoturismului în proporţie de 50%. Şoferul posedă permis de conducere categoria B din anul 2007.

În ambele cauze au fost întocmite dosare penale.