in

Accident pe şoseaua Călăraşi – Drajna din cauza vitezei pe drumul acoperit cu gheaţă şi zăpadă

Astăzi de dimineaţă pe drumul naţional ce leagă municipiul Călăraşi de Slobozia (în apropierea staţiei electrice „Pelicanul”) a avut loc un accident de circulaţie în care au fost implicate două autovehicule.

În jurul orei 9,10, în timp ce conducea autoturismul Dacia 1310, R. Marian (20 ani) din Independenţa pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile meteo şi de drum acoperit cu gheaţă şi zăpadă a pierdut controlul autovehiculului şi pătrunzând pe contrasens a intrat în coliziune cu autoutilitara IVECO condusă regulamentar   de D. Dumitru (45 ani), a precizat subinspector Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Din accident a rezultat accidentarea gravă a unei minore de 16 ani din Călăraşi şi vătămarea corporală uşoară uşoară a trei minori şi a unei persoane majore, toate persoanele fiind ocupante ale autoturismului Dacia 1310. Şoferul vinovat de producerea accidentului are permis categoria B din anul 2008 şi purta centura de siguranţă. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

La faţa locului s-au deplasat o autospecială SMURD şi un echipaj de descarcerare, aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei Călăraşi.

Foto: ISU Călăraşi