ACL: “În ciuda presiunilor lui Ponta și Băsescu, justiția își urmează cursul firesc”

alianta-crestin-librala-steag

Alianța Creștin-Liberală a luat act de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de respingere a solicitării Agenției Naționale de Integritate de preschimbare a termenului în dosarul lui Klaus Iohannis și constată că în ciuda presiunilor făcute prin declarații publice atât de premierul Victor Ponta, de președintele Traian Băsescu, cât și de propaganda pesedistă, justiția își urmează cursul firesc, afirmă prim-vicepreședinte ACL Alina Gorghiu.

“ACL și prezidențiabilul Alianței Creștin-Liberale nu au făcut niciodată presiuni asupra instanțelor de judecată, n-au comentat termenele date în acest dosar, convinși fiind că în actul de justiție nu trebuie să interfereze factorul politic. Ne dorim în continuare, așa cum am declarat în repetate rânduri, o soluționare rapidă a acestui dosar”, arată Gorghiu într-un comunicat remis luni AGERPRES.
Ea susține că în lipsa unor proiecte solide pentru România, contracandidații lui Klaus Iohannis la Președinție au “parazitat întreaga campanie electorală cu tema falsă a incompatibilității candidatului ACL”.
“Suntem convinși că Înalta Curte de Casație și Justiție va păstra soluția Curții de Apel Alba în acest dosar”, declară Alina Gorghiu.
Purtătorul de cuvânt al PNL subliniază că “în mod fals se comunică în spațiul public că pe data de 18 noiembrie se va da verdictul final în dosarul lui Klaus Iohannis”.
“Candidatura lui Klaus Iohannis este una certă și îi așteptăm pe toți românii la vot pe 2 și 16 noiembrie pentru a schimba soarta țării și pentru a vedea ce înseamnă România lucrului bine făcut”, conchide Alina Gorghiu.
Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins luni cererea Agenției Naționale de Integritate de a fi judecat mai devreme dosarul privind incompatibilitatea președintelui PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la Președinție. În consecință, dosarul se va judeca la data stabilită inițial, pe 18 noiembrie.
AGERPRES/

Unii au citit și asta: