Act istoric comemorat prin artă, la Razgrad

Marți, 29 ianuarie 2019, a avut loc în Razgrad, Bulgaria, o expoziție a unor lucrări de artă contemporană, realizate de de elevi și artiști plastici profesioniști și amatori din Călărași și Slobozia.

Expoziția a fost un cadou din partea municipalităților Călărași și Slobozia din România pentru cetățenii orașului Razgrad, cu ocazia sărbătoririi celor 141 de ani de la eliberarea localității de sub ocupația Imperiului Otoman.

Au fost expuse lucrări realizate de elevii Liceului de Artă din Slobozia: Călina Bondoc, Monica Elena Voinea, Nicoleta Jianu, Nicoleta Dinescu, Diana Ioan Ion, Luciana Gheorghe, Diana Darea, Ramona Cîrjan.
Acest lucru a fost posibil datorită implicării Direcției Educație, Cultură și Tineret Slobozia, instituție subordonată Consiliului Local al Municipiului Slobozia.

Lucrările care provin de la Călărași au fost selectate de Muzeul Municipal și sunt realizate de artiști plastici profesioniști precum: Maria Bogatu (Lacrima cerului), Corneliu Ratcu (Violoncelistul Ferdinand Rădulescu) – decanul de vârstă al artiștilor călărășeni, Ioan Silviu Soare (Peisaj), tinerii și talentații Victor Grigore (Inside și Outside) și Radu Horvath (Autoportret), dar și de artiști amatori ca Dorin Manea (Kimono și Îngerul păzitor al Muzeului), George Themistius Tiliță (Regele Ferdinand și Regina Maria) sau Florin Rădulescu (Natură statică).

Unii au citit și asta: