Acţiune în forţă a Poliţiei Călăraşi. 690 pachete de ţigări confiscate

33 de poliţişti călărăşeni au descins în dimineaţa acestei zile la locuinţele a 7 persoane suspecte, de pe raza comunei Modelu

În dimineaţa zilei de 12 octombrie a.c., în intervalul orar 07.00- 10.00, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Călăraşi şi a informaţiilor deţinute, poliţiştii Biroului Ordine Publică Rural Călăraşi, împreună cu agenţii Posturilor de Poliţie Modelu, Roseţi, Cuza-Vodă, sprijiniţi de lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Călăraşi şi o echipă de Intervenţie Rapidă, au efectuat percheziţii la domiciliile a 7 persoane suspecte din Comuna Modelu, anunţă Biroul de Presă al IPJ Calarasi.

În locuinţele lui A. GEORGETA, de 63 ani şi  Ţ. CONSTANTIN, de 35 ani, au fost identificate 324 de pachete de ţigarete, şi respectiv, 365, de diferite mărci, care aveau aplicate timbre fiscale emise de autorităţile din Ucraina şi Republica Moldova.

Cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă  în cuantumul de 2000 lei, conform Legii 12/1990 R privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar cele 689 pachete de ţigări, în valoare de 3445 lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către oamenii legii.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală (ascunderea bunului sau sursei impozabile sau taxabile), faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, conform Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Totodată, la domiciliul lui B. SEVERIN, poliţiştii au descoperit mai multe produse industriale pentru care acesta nu deţinea documente de provenienţă pentru activităţile de comerţ desfăşurate, fiind sancţionat contravenţional pentru efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, potrivit Legii 12/1990 R privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, întreaga cantitate produse, în valoare de 2000 lei, fiind ridicată în vederea confiscării.

Unii au citit și asta: