Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în Călărași

În perioada 11-12 iulie a.c., la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. Aceste acțiuni au avut loc în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase.

La activitățile desfășurate au participat 249 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 220 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 275 de sancțiuni contravenționale, dintre care 46 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 178 de sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, 26 la Legea 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 31 la alte acte normative.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Unii au citit și asta: