in

Acțiunile jandarmilor călărășeni în acest wekend

În acest sfârșit de săptămână, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Călărași, I.S.U. Călărași și Poliția Locală, vor fi angrenate în mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele cultural-artistice și sportive organizate în zona de responsabilitate.

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 17:00, în zona Stadionului “Vasile Enache” din comuna Modelu, jandarmii călărășeni vor avea în vedere desfășurarea în condiții de siguranță a meciului de fotbal dintre ACS Înainte Modelu – AFC Dunărea Călărași, iar în ziua de 30 septembrie, vor veghea la buna desfășurare a partidelor de fotbal disputate între echipele ASFC Agricola Borcea – FC Voluntari 2, respectiv ACS Progresul Fundulea- CS Clinceni.

În zilele de 30 septembrie, respectiv 1 octombrie a.c. , vor fi asigurate măsurile de ordine publică la evenimentele organizate de către autoritățile locale în cadrul manifestărilor cultural-artistice intitulate “ Zilele Comunei Unirea”.

De asemenea, jandarmii călărășeni vor veghea la desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentelor “Noaptea Cercetătorilor Europeni“, organizat de Muzeul Dunării de Jos Călărași în data de 29 septembrie, respectiv “Noaptea Bibliotecii”, activitate desfășurată de Biblioteca Județeană Călărași în data de 1 octombrie 2023, ambele constând în ateliere de lucru, activități educative și concursuri cu premii.

Misiunile jandarmilor au în vedere asigurarea climatului corespunzător de ordine și siguranță publică, precum și prevenirea și combaterea oricăror fapte ce pot genera tulburarea ordinii publice.

Jandarmeria Călărași recomandă celor care vor participa la aceste evenimente publice să adopte un comportament decent, să respecte normele de conviețuire social și prevederile legale în vigoare, reamintind faptul că nu vor fi tolerate fapte care aduc atingere ordinii publice și siguranței cetățeanului.