in ,

Activități pentru părinți și copii, la DGASPC Călărași

Luni, 20 noiembrie 2023, Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități Călărași a organizat două activităși, pentru a marca data de 19 noiembrie – Ziua Internațională de Prevenire a Abuzului asupra Copilului, respectiv, 20 noiembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Copilului.

Activitățile au vizat atât părinții, cât și copiii înscriși la programele de recuperare.

Pentru adulți a fost organizată o întâlnire tematică care a fost un bun prilej pentru cei prezenți de a își reaminti că drepturile copilului încă sunt încălcate, iar cât timp există cazuri de abuz și violență asupra copiilor, precum și cazuri de neglijare a nevoilor fizice și psiho-emoționale ale copilului, atunci trebuie să existe și semnale de alarmă privind acest fenomen.

Cele două evenimente atrag atenția adulților asupra faptului că este responsabilitatea fiecăruia de a trata corect copiii și de a semnala orice situaţie de abuz fizic, sexual, psihologic, neglijare sau abandon la care sunt martori sau de care au cunoştinţă.

La final, părinții prezenți au transmis un gând, un sfat tuturor copiilor care sunt celebrați în aceste 2 zile, pe flipchartul aflat la intrarea în centru.

Și pentru că Ziua Internațională a Drepturilor Copilului este o ocazie de a sărbători încă o dată copiii, la sediul centrului au fost organizate activități relaxante, dar cu mesaj profund transmis la unison de toți cei prezenți: Copiii au drepturi! Iar responsabilitatea adulților este să le respecte!