in

Actorii călărășeni Ștefan Nițu și Cristi Dionise, pe scena Teatrului Nottara

Miercuri, 9 mai 2018, actorii călărășeni Ștefan Nițu și Cristi Dionise vor juca în spectacolul “Variaţiuni enigmatice” de de Eric Emmanuel Schmitt – versiune românească Paola Bentz Faucci.

De data aceasta, actorii se vor afla pe scena teatrului Nottara din București.

Variaţiuni Enigmatice este o intrigă psihologică, o întâlnire conflictuală de un înalt nivel sentimental şi filosofic dintre doi bărbaţi inteligenţi, dar şi orgolioşi.

Scriitorul Abel Znorko (Sebastian Lupu), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, trăieşte, într-un univers solitar al cărţilor şi amintirilor, izolându-se în Rösvannöy, o insulă din Marea Norvegiei.

Vizita neaşteptată a jurnalistului Erick Larsen (Petre Ghimbăşan), care-i solicită interviul… promis, transformă rapid oaza de linişte a scriitorului într-o partidă tensionată de şah verbal. Întrevederea capătă nuanţele unui joc sinuos şi labirintic al adevărului, ritmat de o cascadă de revelaţii care sunt dezvăluite când de unul, când de celălalt, într-un suspans distilat cu mare rafinament. Descoperim, pe firul acţiunii, dezvăluiri de personalitate, de caractere, într-o dezlănţuire de cuvinte rostite în contradictoriu şi cu subînţeles, cu numeroase răsturnări de situaţie, toate gravitând în jurul unui subiect neaşteptat: dragostea.

Piesa de teatru începe la ora 19:00 și are loc în sala Horia Lovinescu.

Regia: Mihai Lungeanu