Actorul Marius Bodochi revine la Călărași în ”Călătoarea și Shakespeare”

Sub sloganul ”Sărbătorește românește”, în luna octombrie, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, alături de Teatrul Dramaturgilor Români, desfășoară proiectul ”LUNA DRAMATURGIEI ROMÂNEȘTI”, cu susținerea Consiliului Județean Călărași.

Evenimentul a început marți, 9 octombrie 2018, cu spectacolul ”Autorul e în sală” de Ion Băieșu, în regia lui Dan Tudor.

Miercuri, 17 octombrie 2018, la sala de spectacole Barbu Știrbei din Călărași, are loc piesa de teatru ”Călătoarea și Shakespeare”, de Lucia Verona, în regia Ruxandrei Bălașu.

Din distribuție fac parte: Monica Davidescu/ Ruxandra Bălașu, Marius Bodochi, Pavel Bârsan, Dana Voicu
Gabriel Costan, Alexandru Făiniși, Claudia Dionise, Alexandra Gabriela Niță, Alexandru Mandu, Andrei Cristea, Mihai Bolea, Ionuț Terteci.

O femeie a zilelor noastre trăiește un moment unic: întâlnirea cu cel mai mare dramaturg al lumii, apărut ca prin magie pe o scenă contemporană.

Despre acest spectacol, Ruxandra Bălașu spune:
Călătoarea și Shakespeare e un joc al fanteziei, o provocare la „ce-ar fi dacă ar fi…”

Să ne imaginăm că există (în buna tradiție a pieselor lui Shakespeare) spirite mai presus de oameni, cărora (tot în buna tradiție a pieselor lui Shakespeare) le face o deosebită plăcere să se joace cu mințile și circumstanțele muritorilor. Ce ar fi?…

Ce ar fi dacă într-o zi te-ai întâlni cu Shakespeare? Sau cu vreo ființă mitică? Ce ar fi dacă într-o zi te-ai trezi vorbind vorbe care nu sunt ale tale și ai gândi gânduri care nu sunt ale tale? Ce-ar fi dacă ai descoperi că fiecare dintre noi poate fi o Pandora care are de ales dacă deschide sau nu cutia?

Și cum lumea întreagă e o scenă și toți oamenii actori cu intrări, ieșiri din scenă, nu poți decât să accepți jocul și să îți imaginezi. Așa să fie? Așa e, dacă vi se pare…

Piesa de teatru începe la ora 18:00.
Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0242 314 925.

sursa: www.teatruldramaturgilor.ro
sursa foto: www.vinsieu.ro

Unii au citit și asta: