in

Acuzat de aroganţă şi comportament de moşier, Liviu Anghel a fost numit director al Centrului Cultural Călăraşi

Liviu AnghelDupă ce în luna ianuarie 2009, forumul Consiliului judeţean Călăraşi a găzduit mai multe acuze la adresa directorului interimar de la Centrul Cultural judeţean, Liviu Anghel, preşedintele Consiliului judeţean a dispus formarea unei comisii de analiză a activităţii.

Liviu Anghel era acuzat că foloseşte în interes propriu obiecte de inventar ale unităţii, că are un comportament neprincipială cu unii dintre angajaţi şi că a desfăcut anumite contracte de muncă fără respectarea legii.

Numirea, cu acte în regulă în funcţia de director al Centrului Cultural judeţean Călăraşi a lui Liviu Anghel a fost amânată tocmai pentru a se vedea rezultatele comisiei de analiză a activităţii.

Astăzi, consilierii judeţeni au aprobat, fără nici un fel de discuţie, numirea lui Liviu Anghel în funcţia de director al Centrului Cultural judeţean Călăraşi. Consilierii au primit şi o copie după raportul Comisiei de analiză a activităţii desfăşurate de Centrul Cultural.

Din datele făcute publice de raport reiese că  18 subordonaţi ai directorului Liviu Anghel consideră informaţiile acuzatoare postate pe forumul Consiliului judeţean ca fiind corecte, în timp ce 19 cred că acestea sunt incorecte.

În plus, componenţa consiliului de administraţie al Centrului este considerată ca fiind făcută incorect şi arbitrar de un număr de 25 de persoane, doar 15 angajaţi considerând că este corectă.

Liviu Anghel este susţinut de 19 angajaţi care cred că noul director a punctat în următoarele probleme:
– strategii moderne de management
– adoptarea de tehnici noi de conducere
– eficienţă în cheltuirea banilor
– corectitudine în faţa angajaţilor
– proiecte diverse
– promovarea pe criterii profesionale

Pe de altă parte, un număr de 18 angajaţi ai Centrului Cultural judeţean consideră numirea directorului Liviu Anghel nepotrivită datorită următoarelor aspecte:
– lipsă de comunicare cu o parte din angajaţi
– favorizarea anumitor persoane prin numirea pe posturi de conducere şi stabilirea unui program „mai special”
– lipsă de respect şi stil de lucru dictatorial
– lipsă de abilităţi în comunicare
adresarea de injurii şi ameninţări anumitor persoane
– lipsă de profesionalism şi moralitate
– aroganţă şi comportament de „moşier”

Deşi Raportul la care facem referire citând date din el avea ca obiective „verificarea informaţiilor din mass-media locală şi de pe forumul Consiliului judeţean Călăraşi” şi „identificarea de măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii instituţiei” acesta se încheie cu următoare concluzie:

Starea de tensiune din cadrul centrului are la origine mai multe cauze:
– schimbarea denumirii instituţiei şi reorganizarea iniţiată de Consiliul judeţean Călăraşi

– „numirea” domnlui Liviu Anghel pe post de director interimar, atitudinea şi comportamentul acestuia atât anterior numiri ca director interimar cât şi după această dată
– constituirea Consiliului de administraţie în mod arbitrar
– ore suplimentare acordate preferenţial
– lipsa parţială de încredere faţă de directorul interimar
– starea incertă privind ocuparea definită a postului de director

Acesta este proiectul, acesta a fost votul: Liviu Anghel a fost numit director. Poate după acest eveniment se vor identifica, totuşi, şi măsurile pentru îmbunătăţirea activităţii Centrului Cultural judeţean Călăraşi. Doar dacă Raportul n-a fost făcut ca să închidă gura nemulţumiţilor.


www.infomuntenia.ro