Adina Vălean la Călăraşi: “Este foarte important să votaţi la alegerile europarlamentare”

Sâmbătă, 12 aprilie, cel mai puternic eurodeputat (conform unui raport VoteWatch.eu), Adina Vălean, a fost prezent la Călăraşi pentru a se întâlni cu membrii PNL din judeţ, înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

La întâlnire au spus prezent şi parlamentarii PNL de Călăraşi, deputaţii Raluca Surdu şi Dan Motreanu şi senatorii Iulian Dumitrescu şi Liviu Tomoaiagă. Gheorghe Dobre, primarul comunei Modelu, şi-a prezentat şi el candidatura pentru Parlamentul European, ocupând locul 16 pe listă.

Înainte de a participa la Delegaţia Permanentă Teritorială Extinsă a PNL, europarlamentara Adina Vălean a avut o întâlnire şi cu jurnaliştii din Călăraşi, răspunzând întrebărilor şi curiozităţilor acestora.

Adina Vălean a transmis cetăţenilor judeţului Călăraşi că este foarte important să meargă să voteze pentru Parlamentul European pe cei care vin cu fapte concrete, pentru că viaţa oamenilor depinde foarte mult de lucrurile care se votează în Parlamentul European.

Adina Ioana Vălean este vice-preşedinte al grupului politic al Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa, din Parlamentul European, şi deţine titlul de cel mai puternic eurodeputat (conform unui raport VoteWatch.eu).
Este primul român care a intrat în ‘semi-cercul puterii’ din Parlamentul European. Semi-cercul reprezinta primul rând din sala de plen de la Strasbourg sau Bruxelles, locuri care sunt în mod tradiţional rezervate preşedinţilor grupurilor politice. Grupul liberal este reprezentat de preşedintele Guy Verhofstadt şi Adina Vălean.

Vălean este de asemenea împuternicita să reprezinte Grupul liberal, in absenta lui Guy Verhofstadt, la conferinţa preşedinţilor grupurilor politice din Parlamentul European, locul unde se iau cele mai importante decizii pentru Uniune.
În mandatul 2009-2014, Adina Vălean este membu al Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie (ITRE), al Comisiei pentru petiţii (PETI) şi membru supleant în Comisia pentru bugete (BUDG). Activitatea ei este axată pe energie, telecomunicatii si industrie, precum si pe cetăţenie şi libertăţi civile, protecţia datelor şi securitatea cibernetica.

Una dintre realizarile majore ale mandatului a fost adoptarea raportului sau, Mecanismului Conectarea Europei, un nou fond de finanţare de 33,3 miliarde de euro, care va contribui la completarea verigilor lipsa in piata energetica europeana, asigurand securitatea aprovizionarii cu energie si preturi mai mici pentru consumatori si companii. Prin intermediul acestui mecanism, a adus in Romania 1.24 miliarde pentru infrastructura de transport si cel putin 500 de milioane de euro pentru energie.

In sectorul telecomunicatiilor, Adina Valean este principalul artizan al scaderii preturilor la roaming in Uniunea Europeana. In calitate de raportor pe pachetul legislativ Roaming II, a determinat reducerea cu 80% a preturilor pentru apeluri in roaming, 77% pentru SMS si cu 91% pentru date, deschizand calea pentru eliminarea supratarifelor pentru roaming in 2015. Astfel, romanii au economisit mai bine de 700 de milioane euro la facturile pentru roaming. Mai mult, a participat activ la armonizarea legislatiei pentru protectia datelor cu caracter personal, care, prin eliminarea barierelor birocratice si responsabilizarea industriei fata de consumatori, va economisi 2.3 miliarde de euro anual pentru companiile din Uniunea Europeana.

A fost raportorul Parlamentului European pentru cetatenie, luptand pentru eliminarea obstacolelor in ceea ce priveste libera circulatie in Uniunea Europeana, accesul pe piata muncii si recunoasterea diplomelor sau a documentelor de stare civila. De asemenea, s-a opus vehement expulzarilor in masa pe baza originii etnice sau nationale iar in 2008, Vălean a fost naratorul documentarului “Migratorii”, în care prezintă realităţile şi greutăţile întâmpinate de imigranţi români care lucrează în UE.

Este cel mai activ promotor al numarului 112, motiv pentru care, in 2010, a primit premiul Asociatiei Europene pentru numarul de urgenta. A iniţiat şi urmărit introducerea obligatiei de localizare exacta prin GPS a apelurilor de pe smartphone-uri in toate Statele Membre, care va salva mii de vieti si va economisi 4 miliarde de euro la nivel european.
Crede cu tarie in competitia onestă si într-o piata interna europeana functionala care sa fie de folos importurilor si exporturilor Romaniei. Este un sustinator activ al mai multor sectoare industriale-cheie, ca, de exemplu, sectorul auto, motiv pentru care a fost desemnată unul dintre presedintii Forumului pentru Automobil si Societate din Bruxelles, care reuneste toata industria auto europeana si organizatiile de consumatori.

Are o abordare pragmatica si realista asupra politicii externe europene. Este membru al Delegatiei pentru Ucraina, pentru Adunarea Interparlamentara EURONEST si membru supleant in Delegatia pentru Statele Unite. Promovează, astfel, covergenta in politicile de comert cu Statele Unite si incurajează o relatie constructiva intre Uniunea Europeana si Ucraina, pentru care considera ca Romania poate si trebuie sa faca mai mult.

Urmăriţi, în clipul video de mai jos, mesajul Adinei Vălean pentru importanţa alegerilor europarlamentare:

Unii au citit și asta: