Agricultura se mută la Fundulea: 16-19 mai, expoziție agricolă pe 36 ha

În perioada 16-19 mai, la Fundulea, în județul Călărași, va avea loc una dintre cele mai mari expoziții în domeniul agricol din România.

Desfășurată pe o suprafață de 36 ha, AgriPlanta-RomAgroTec a reunit, anul trecut, peste 200 de firme expozante din 16 țări ((România, Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, India, Italia, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Ungaria, Marea Britanie, Franța).

Din programul AgriPlanta-RomAgroTec, amintim demonstrații cu mașini agricole (tehnici moderne pentru protecţia plantelor, maşini de erbicidat în acţiune, tehnologii inovative pentru prelucrarea solului), prezentări de rase de bovine şi ovine pentru lapte şi carne, demonstraţii cu utilaje pentru zootehnie, prezentare tehnologii moderne pentru sectorul horticol.

Chiar și copiii vor avea ce face la evenimentul expozițional, fiind organizate activităţi de familiarizare a copiilor cu agricultura, în cadrul Atelierelor Agrikids.

Expoziția se desfășoară în apropiere de localitatea Fundulea, județul Călărași. Accesul auto dinspre București se face de pe Autostrada A2 București-Constanța, ieșirea din dreptul localității Fundulea, la km 35, apoi se merge circa 1 km pe DJ402, spre Nana (Oltenița).

Unii au citit și asta: